Minden nap fáradt vagy. Benne élsz a mókuskerékben. Van azonban néhány egyszerű gyakorlat, melyekkel már rövid távon tudod növelni a hatékonyságodat. Ne tévesszen meg az “egyszerű” szó. Mert bizony a mókuskerék is egy olyan szokásrendszer, melyen esetenként nagyon nehéz változtatni, még ha a szándékod meg is lenne rá. Ehhez rengeteg önfegyelem és elszántság kell. Ha ezekkel rendben vagy, akkor viszont komoly változásokat tudsz generálni.

Fotó: Takaski

 

1. Kelj fel minden reggel ugyanabban az időben

Az agy fontosabbnak érzékeli azokat a dolgokat, melyek minden nap ugyanabban az időpontban történnek. Légy következetes, tartsd magad a megadott időponthoz, ne engedj a szundi gomb csábításának.

2. Jelölj ki minden nap egy célt és írd is le

Amíg elkészül a kávé, lesz időd összeírni a napi teendőidet. Egy ilyen lista segít fókuszban maradni, nem beszélve arról, hogy a nap végén, ha vizuálisan is látod magad előtt, hogy mi mindent vittél véghez, egyben jutalmazod is vele magad. Sikeresebbnek, hatékonyabbnak érzed majd magad.

3. Bőséges reggeli

Valóban a reggeli a legfontosabb étkezés. Legyen minél táplálóbb, hiszen meghatározza a napi energiaszintedet, ami döntően befolyásolja az aznapi hatékonyságodat, ennek következményeként a lelkiállapotodat is.

4. “Én idő”

Minden reggel adj magadnak egy olyan órát, amikor kimondottan magadra fókuszálsz, még mielőtt elindulna a nap. Sokan vannak, akik így is nagyon korán kelnek és arra hivatkoznak, hogy ezért nem engedhetik ezt meg maguknak. Tudd, hogy nincs olyan, hogy nem engedheted meg magadnak. Olyan van, hogy nem akarod megengedni. Óriási különbség van a kettő között. Ez az egy óra lehet edzés, önmagad fejlesztése, bármi. A lényeg, hogy rólad szóljon. Amíg ez az óra le nem jár, ne csekkold a telefonod. Ne nézz e-maileket. Onnantól kezdve, hogy ezt megteszed, akaratodon kívül hagyod, hogy más emberek befolyásolják a napodat. Persze így is úgy is ez fog történni, de a személyiségfejlődésed, ezáltal a hatékonyságod, sikerességed nagyban növelheted azzal, hogy íly módon magadat helyezed minden nap a legelső helyre.

5. Az utazás előnye

Ha munkábamenet mondjuk tömegközlekedsz, van időd tervezni út közben a napodat. Ha vezetsz, van asszisztensed, telefonon tudtok már reggel egyeztetni az adott nap programját illetően. Ezáltal rövidíteni tudod a napodat. Ráadásul a kreatív gondolkodásodnak is jót tesz, ha különböző helyeken vagy, amikor tervezel.

+1. Alvás

A +1-ik lépés igazából előző este történik. Nagyon fontos, hogy megfelelő időt, minőséget aludj. Ha lehet, zárd a napot azzal, hogy valamilyen pozitív gondolattal jutalmazod magad. Ezáltal még hasznosabban indul majd a másnap.

 

A Be+ ajánlása pedig: Töltsd le a saját fejlesztésű appunkat, mely kimondottan arra szolgál, hogy segísen beindítani a napodat. Minden nap küldünk neked egy-egy inspiráló gondolatot, melyet akár át is tudsz gondolni az “én idővel” töltött egy órádban.

IOS felhasználóként INNEN tudod letölteni.

Android felhasználóként INNEN tudod letölteni.