Még hogy 93 évesen már nem lehet aktív az ember… Irma Dall’Armellina úgy döntött személyesen is ellátogat abba a kenyai árvaházba, melyet egy vicenzai misszionárius hozott létre a közelmúltban. 

Február 20-án indultak útnak lányával, Elisával, hiszen Irma úgy érezte, nem elég az, ha pénzzel segíti ezt az ügyet, szeretett volna személyesen is jelen lenni.

Lánya osztotta meg ezeket a fotókat a Facebookon aznap, amikor útra keltek. A képek azóta bejárták a világot. Elisa ezt írta:

„Ez az én nagymamám, Irma, egy 93 éves fiatal lány, aki ma éjjel Kenyába indult. Nem turistaútra, ahol kiszolgálják és gondoskodással veszik körül, hanem azért, hogy elmenjen egy faluba, árvaházban élő gyerekekhez. Megmutatom nektek, mert azt hiszem, mindannyiunknak meg kell őriznünk magunkban egy kis őrültséget, hogy éljünk, ne csak túléljünk. Nézzétek csak! Ki lenne képes megállítani? Szeretem!”

Irma szegény családban született, 26 évesen elveszítette a férjét, így özvegyen nevelte három gyermekét egyedül, amíg később az egyik gyermek elhalálozott. Egész életében a gyermekeiért dolgozott, majd idős korára úgy döntött, az elesettek megsegítésére teszi fel az életét.

 

Paraziták a Paradicsomban – teaser trailer

A sztori:A film egy abszurd helyzetből indul ki és végig ezt a kifordított világot jeleníti meg a maga nyersességével, humorával, intenzív érzelmi hatásaival.Betti és Ringó házaspárként élnek egy tengerparti ház legfelső emeletén. Ringót 4 éve elütötték és tolószékbe kényszerült. Betti mindenben a segítségére próbál lenni, amit férje hol hagy, hol nem. Ringó még mindig nem emésztette meg ami vele történt. Egyszercsak betoppan az életükbe Mulcser az utcaiharcos, aki elütötte Ringót. Felajánlja segítségét vezeklésül, bár ezt senki nem kéri tőle, sőt. Friderika, Betti húga komoly mentális problémával küzd, mindenkit tönkre akar tenni aki a környezetében megjelenik. Azt hazudja, hogy férje Partik veri őt, miközben ő magát sebesíti meg nap mint nap. Végül beköltözik ő is Betti és Ringó lakásába. Idővel megjelenik Patrik is, hogy hazavigye a feleségét. Öten egy lakásban. Eluralkodik a káosz. Összekuszálják egymás életét, de ez furcsa módon inkább megoldást ad a folytatásra.A rendező, Kasvinszki Attila szavai: Azért akarom megcsinálni ezt a filmet, mert egy konkrét társadalomkritika pár ember kapcsolatrendszerén keresztül. Ha az emberek önmagukban kutatnák a megoldásokat, nem ellenségeket és negatívumokat, hanem barátokat és a jót keresnék a világban, sok gond nem is létezhetne. Ha nem másokon töltenék ki haragjukat, frusztrációikat, hanem azok igazi okát keresnék, háborúk sem léteznének. A parazitizmus az emberi kapcsolatokban, ezáltal a politikában, országok, földrészek kapcsolatában is komoly problémák okozója.Ha ezt végiggondoljuk, megvilágosodik a lényeg. Szeresd embertársaidat, ne etesd magadban a haragot, etesd a szépet, a jót, a szerelmet. Fogadd el, hogy az élet nem arra van, hogy gyűlöljünk, hanem hogy imádjunk. Az ellenségeskedés, a másik ember legyilkolása nyereségvágyból, vagy hogy bizonygassam milyen kemény és erős vagyok, csak hazug ál macsó hozzáállás. A gyengék erőfitogtatása. A nyitottság, a szeretet az igazi erő, legyél férfi vagy nő.

Közzétette: Paraziták a Paradicsomban / Parasites in Paradise – 2018. február 17.