Time Well Spent elvégzett egy kutatást, melynek során 200.000 iPhone-tulajdonos felhasználói szokásait vizsgálta meg. Emellett egy kérdőívben arról is megkérdezte őket, mennyire tette őket elégedetté a telefonnal töltött idő.

 

Fotó: Huffington Post

Ami már első körben kiderült, hogy ha túl sok időt töltesz a telefonod “társaságában”, annak eleve lehetnek komoly negatív következményei a lelkiállapotodat illetően. Íme a 15 legártalmasabb app:

1. Grindr

2. Candy Crush Saga

3. Facebook

4. WeChat

5. Candy Crush

6. Reddit

7. Tweetbot

8. Weibo

9. Tinder

10. Subway Surf

11. Two Dots

12. Instagram

13. Snapchat

14. 1010!

15. Clash Royale

Ebből a listából kiderül, hogy a közösségi média alapvetően, általánosságban nem szolgálja a boldogságodat.

 

Fotó: Bigstylist

A kutatás részeként azonban nem csak azt vizsgálták, hogy mely alkalmazástok tesznek boldogtalanná, de azt is, hogy melyek tudják alkalmasint feldobni a napodat. Innen az látszik, hogy alapvetően azok az appok végeztek az élen, melyek a kreativitásodat fejlesztik, vagy valamilyen módon könnyítik a hétköznapok szervezését.

1. Calm

2. Google Calendar

3. Headspace

4. Insight Timer

5. The Weather

6. MyFitnessPal

7. Audible

8. Wave

9. Amazon Music

10. Podcasts

11. Kindle

12. Evernote

13. Spotify

14. Weather

15. Canvas

Ha te is azok közé tartozol, akiknek ébredés után első dolguk a telefonért nyúlni, hadd javasoljunk valamit: mostantól kerüljön be a telefon a második helyre. Legyen az első egy könyv. Már az is óriási eredmény tud lenni, ha a telefon nyomkodása helyett elolvasol 3-4 oldalt egy könyvből. Nem lesz egyszerű, mert ez a fajta függőség is nagyon súlyos tud lenni. Ha csak a napod első néhány percét olvasással kezded, hamar érzékelni fogod, hogy gördülékenyebben indul a nap.  Ha nem hiszed, próbáld ki…