Valóban nem könnyű szavakba önteni azt, ami ott történt. Persze tudja az ember, hogy jót cselekszik, de amikor megláttam az arcukat, hát bevallom, megállt bennem minden elsőre. Ezek a gyerekek mindenhova libasorban járhatnak. Minden lépcsőfordulónál meg kell, hogy álljanak és nevelői utasításra indulhatnak tovább. Amilyen rendszerben ők élnek, az nagyon távol áll az átlag ember által könnyen elképzelhetőtől, véleményem szerint. Abszolút látom ennek a szükségességét és a jótékony nevelési értékeit is. Ezzel együtt sem volt egyszerű számomra belerázódni. Az is meglepett, hogy tényleg ekkora hatással volt rájuk az, hogy valakik gondoltak rájuk. Ezek a valakik Ti vagytok, a Be+ közösség.

No, de nem is szaporítom tovább a szót, íme néhány fotó az ajándékok átadásáról, majd pedig a nevelőjük, Éva levelét olvashatjátok arról, hogy hogyan csapódott le ez az egész a fiúkban.

 

 

Kedves András és Be+!
Tartozom a látogatás utáni történések elmesélésével, de kicsit engem is beszippantott a karácsonyi láz…végre otthon is lehettem a saját gyerkőceimmel.
Szóval András… nagyon köszönjük a sok ajándékot amit a csoport kapott… első körben azokat, amelyekkel a csoportot dobtátok fel a falmatricák… persze egyszerre kellett feltenni… mert senki sem akart kimaradni a mókából. Abszolut pozitív dologként értékeltem, hogy a matricák a falon kötöttek ki, s nem az arcukon s hajukon… igen tartalmas kreatív foglalkozás volt, mire feltettük, de nagyon pöpec lett…ezt mondták a fiúk.
Íme néhány fotó a matricákról, melyeket Évi küldött:
A szőnyegeket folyamatosan kihozzák a nappaliba azon fekve nézik a tv-t mert olyan puha😊 . A pörgettyű játékkal pedig szereztek pár irigyet. A bögrék a dobozokban figyelnek, mert olyan szépek… majd ha mennek haza, akkor adjam oda, nehogy eltőrjön. A csokik… hát ezen lepődtem meg a legjobban…. hiszen ők a “mindentakarunkmostazonnal” elven működnek. De akik hazamentek kérték, tegyem el nekik, mert elvinnék kis tesónak, barátnőnek ajándékba. Az, hogy előre gondolkodtak és félretették, nem ették meg azonnal, ez nálunk nagyon nagy szó!
A tervezés és mértékletesség főleg csoki ügyben…
Amikor jöttetek, a kutya és a barátnőd volt az első pár percben a legérdekesebb. A barátnőd szépsége a kutyi cukisága kicsit megakasztotta a fiúkat. Nem is ők lettek volna, ha nem így történik. De aztán leültél a szőnyegre és beszéltél hozzájuk… nekik, az ő nyelvükön… S ők is leültek. Ott azért már figyeltek rád, ott már fontos volt mit mondasz.
A mi munkánkban nem a nagy számok uralkodnak… ha egy gyereket sikerül megérinteni, hogy a jobb, tiszta életet válassza, ahelyett ami miatt most ide került akkor az pontosan EGY ÉLET. Egy élet jobbá tétele pedig már elég szép eredmény. Neked is sikerült eljutni oda, ahova keveseknek a gyerekek világában. Az a srác, aki nemsokára nagykorú lesz… őt érintette meg leginkább a történeted… amit beszéltetek. Este kérte, segítsek neki megkeresni teged Facebookon, hogy még beszéljetek…
Páran le is kisértek benneteket… mert jó lett volna ha maradtok még. Mondjuk sejtettem,hogy a várható búcsúölelés és puszi igen nagy hajtóerő volt nekik😉
Aztán beszéltünk rólatok sokat…hogy most ők tényleg értek annyit itt bárkinek, hogy ilyen meglepetéseket kapjanak?
Igen… hogyne érnétek annyit… én ezt mindig mondom, s tudom is. Számomra a karácsonyi csoda, hogy ezt valaki megérezte és velem együtt hitt, hisz ezekben a srácokban!
Köszönettel: Évi és a 3-as csoport
Ha esetleg most olvastál először a karácsonyi akciónkról és érdekelnek az előzmények, akkor ITT megtudhatsz mindent. Megtalálod a srácok rövid bemutatását, hogy miért őket választottuk és minden egyebet is.
Csodálatosan telt a Be+ karácsony. Most jön a szilveszter, aztán pedig a 2018-as év, melyben még nagyobb erővel fogunk azon dolgozni, hogy rengeteg csodát tegyünk értetek!
Boldog Ünnepeket!
Be+