„Tényleg ekkora lúzer vagyok?”

Azt hiszem, bátran kijelenthető, hogy ezt a kérdést mindannyian ismerjük. Sajnos használjuk is. Legyen szó párkapcsolatról, munkahelyi szituációkról, tulajdonképpen az élet bármely területén előjön ez a kérdés, minden esetben valamilyen negatív életeseményt követően.

Az ember társas lény. Az emberi kapcsolatoknak pedig ugyanúgy része a negatív pólus is, mint a pozitív. Teljesen természetes dolog, hogy időnként megbántanak, hogy csalódunk, hogy valami nem sikerül úgy, ahogy elterveztük. Sokszor elkövetünk hibákat, melyeknek komoly következményei vannak. Ilyenkor képesek vagyunk az egész létezésünket megkérdőjelezni. Egész életeket tud tönkretenni a saját magunkkal szembeni bizonytalanság, a nem megfelelően kialakított kép önmagunkról. Nagyon könnyen bele tudunk esni abba a csapdába, hogy egy ponton túl el is hisszük, hogy jobb, ha feladjuk. Hogy tényleg lúzerek vagyunk.

Az elmúlt időszakban sikerült kialakítani egy olyan vendégírói kört itt a Be Positive Way keretein belül, akiknek a tudása nem csak elméleti síkon működik, de gyakorlatban is beépíthető a mindennapokba, tényleges alternatívát nyújtva ezzel számotokra. Mert legyen bármennyire is tele a fejetek bizonytalansággal, félelemmel, van egy jó hírünk: megfelelő eszköztárral át tudod alakítani a gondolkodásmódodat, mert ez tanulható. Ha pedig sikerül helyre tenned az önképedet, teljesen meg fog változni a világképed. Ennak a napnak az lesz a célja, hogy átadjuk ezt az eszköztárat neked.

Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy ezt a kört személyesen is bemutassuk nektek. Elképesztő az a tudásanyag, amivel a vendégíróink bírnak. Óriási öröm látni, hogy a részetekről pedig milyen szintű érdeklődés van irántuk.

Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy néhányat a vendégíróink közül felkérünk arra, hogy a tudásuk legjavát egy egésznapos konferencia keretein belül adják át nektek.

Ők pedig gondolkodás nélkül mondtak igent…

Az Első Be+ Nap programja:

09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 09:45 Megnyitó
09:45 – 10:35 Be+, azaz légy létező! Előadó: Szijj Levente
10:35 – 10:50 Szünet
10:50 – 12:30 Van-e választásunk, hogy félünk vagy vágyunk? Előadók: Nagy Gabriella és Nagyernyei K. Gyula 
12:30 – 14:00 Ebédszünet
14:00 – 15:10 Merj hibázni, különben hogy tanulnál? Előadó: Körmendi Nóra
15:10 – 15:25 Szünet
15:25 – 17:05 Kinek a kezében a póráz? Előadó: Zalamek Anikó
17:05 – 17:20 A nap zárása –NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Az előadók és az előadásokról kicsit bővebben:

 

Szijj Levente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közel 20 év segítői pályán töltött idő van mögöttem, egyrészt szociális  ellátásban, másrészt egészségügyi szolgáltatásban. Az utolsó szűk egy évtized akut és rehabilitációs pszichiátriában. Az utóbbi másfél évben részállású oktatóként igyekszem átadni az évtizedes elméleti és főleg gyakorlati tudásomat a most pályakezdő segítőknek.

Az előadás címe: Be+, azaz légy létező!

A “pozitív” szó értelme, értelmezési lehetőségei, kultúrtörténeti szempontból. A pozitivizmus mint gondolkodási paradigma, pozitív pszichológia, mint lélektani irányzat. Egészségpszichológia és reziliencia, ez utóbbi értelme, fontossága és mint a Be+ által megközelíthető lélektani állapot.

 

Nagy Gabriella és Nagyernyei K. Gyula

Személyiségjegyeket kutató házaspár vagyunk. 7 éve foglalkozunk felnőttoktatás keretein belül ezek átadásával Magyarországon és Európában. Írtunk egy könyvet a témában Harmonikus Emberi Kapcsolatok címmel, a második pedig most készül ami a párkapcsolatokról fog szólni. Három gyermekünk van, akiket imádunk.

Van-e választásunk, hogy félünk vagy vágyunk?

Mi is az a félelem? Hogyan jelenik meg az életedben? Miért nem vagy rá tudatos, amikor a félelmeidet éled? Van-e más választásod? Ismerd meg a saját félelmeid és vágyaid. Válassz ezek közül tudatosan!

 

 

 

Körmendi Nóra filozófus, író

Filozófusként végeztem Szegeden, azóta a Fontanus Tudományos Módszertani, Oktató és Kutatási Központnál tanítok, kutatok. Fő kutatási témám a filozófia hatása az ember gondolkodására és mindennapjaira.

Merj hibázni, különben hogy tanulnál?

Mit jelent hibázni? Van olyan egyáltalán- vagy csak megtanultunk egy mechanizmust, amit annak hívunk? Tegyük fel, hogy a hibázás valojában a tanulási folyamat része. Ha így nézzünk, akkor vajon megváltozik-e a hiba/hibázás fogalmunk? Az előadás során szó lesz a hibázásról és az ember tanulási folyamatáról (arról a tanulásról ami nem csupán az iskolapadban kezdődik és ér véget), mindez egy új, tudományos szemléletmóddal fűszerezve.

 

 

 

Zalamek Anikó

 

 

 

 

 

 

 

 

Segítő hivatáson keresztül (Theta Healing, Kineziológia) adom tovább tapasztalataimat, 2011 óta tartok csoportos foglalkozásokat is. Szeretem felfedezni az embereket, s rajtuk keresztül magamat.

Kinek a kezében a póráz?

Hogy miért érzed magadat lúzernek attól, ha épp valami nem sikerül, vagy nem úgy sikerül, ahogy elképzelted? Az előadáson választ kapsz erre a kérdésre, s arra is, hogy az a részed, amely a negatív gondolatokat, és érzéseket létrehozza, hogy is működik valójában! S ha már ismered a működését, akkor meg is tudod figyelni! Ha meg tudod figyelni, akkor nem vagy vele egy! Ha nem vagy vele egy, akkor irányíthatod is! Elmondom hogyan!

 

 

Rengeteget gondolkodtunk azon, hogy milyen kapacitású helyszínre szervezzük ezt a napot. Abban maradtunk, hogy hűek maradunk önmagunkhoz és sokkal fontosabb marad a minőség, mint a mennyiség. Így tehát viszonylag családias hangulatban, korlátozott számban értékesítünk jegyeket. Ha mindenképpen szeretnél bejutni, akkor érdemes mihamarabb jegyet váltanod.

Jegyárak:

Elővételben december 3-ig: 3600 Ft. – LEJÁRT!

Elővételben december 4-től a rendezvény napjáig: 4900 Ft.

A rendezvény napján a helyszínen: 6800 Ft.

Fontos:

  • Elővételben kizárólag banki átutalással lehetséges jegyet váltani. Az átutalás részleteiről és minden továbbiról a regisztrációdat követő válasz email-ben küldünk tájékoztatást mindenkinek.
  • Amennyiben bármilyen speciális igényed felmerülne a jegyvásárlást illetően, azt szintén meg tudod írni nekünk a regisztrációs felületen lejjebb, mi pedig válaszlevélben fogunk reagálni mindenkinek.

 

Pénzvisszafizetési Garancia!

 

.

Azért csináljuk ezt az egészet, mert hiszünk benne. Ezek az emberek, akiknek az előadásait hallgatni fogjátok, az egész életüket arra tették fel, hogy használható tudás birtokába kerüljenek és azt megfelelő szinten tudják átadni azoknak, akiknek erre igényük van. Ezzel együtt is: ha úgy érzed a nap végén, hogy csalódtál, nem azt kaptad, amire számítottál, elégedetlen leszel a tudásanyaggal, amit kaptál, egész nyugodtan keress fel minket és a belépőd árát 100%-ban visszatérítjük.

 

 

 

A rendezvény dátuma: 2017. december 17.

Helyszín: Fontanus Terem (Budapest, 13. kerület, Kresz Géza utca 26.)

 

A regisztráció lépései:

  1. Kattints a „Regisztrálok” gombra
  2. Az oldalon, ami betöltődött, add meg a teljes neved és az e-mail címed, a többi mező kitöltése nem kötelező
  3. Kattints az „I’m not a robot” szöveg melletti boxra
  4. Kattints az „ÜZENET KÜLDÉSE” gombra

Innentől kezdve nincs más dolgod, mint várni, hogy mi felkeressünk téged e-mailben, amin keresztül minden további információt (banki átutalás részletei, stb.) a rendelkezésedre fogunk bocsátani.

»»» REGISZTRÁLOK «««