Az utóbbi időben Hollywood hitelessége sokak szemében megtört a zaklatási botrányok miatt. Számomra azonban sokkal érdekesebb téma, hogy bizony még mindig találni arrafelé hiteles embereket, akik minden körülmények között emberségesek tudnak maradni. Ilyen Keanu is. Íme néhány megtörtént eset, mely vissza tudja adni a hitünket.

 

 

Hollywoodban szokás, hogy a színészek a forgatást követően ajándékokkal köszönik meg a stábtagok kemény munkáját. Keanu Reevs azonban sokkal adakozóbb a kollégáinál. Miután leforgatták a Mátrix-trilógiát, állítólag 80 millió dollárt osztott szét a smink és a speciális effektusok munkatársai között. Lehet tudni, hogy összesen 114 millió dollárt keresett a filmekkel, tehát jóval több, mint a keresete felét elosztotta.

 

 

Nem csak adakozó, de szerény is. Nagyságrendileg 360 millió dolláros vagyona ellenére állítólag mindig mindenben az egyszerűség elvét követi. Egy interjúban egyszer azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás az életéért, a sikerességéért, de igyekszik minél egyszerűbben élni. Amellett, hogy egy igazi világsztár, gyakran használja a metrót. Ezen a videón látszik, ahogy átadja a helyét egy hölgynek. Úriember.

 

 

Ha hisz egy filmben, bármire képes érte. A kilencvenes években messze az egyik legfelkapottabb színésznek számított. Azt beszélik, hogy a 97-es Az ördög ügyvédje és a kétezres A cserecsapat főszerepéért nagyságrendekkel kevesebb gázsit kért annak érdekében, hogy beleférjenek a költségvetésbe Al Pacino és Gene Hackman.

 

THE DEVIL’S ADVOCATE, Keanu Reeves, Al Pacino, 1997, (c) Warner Brothers

 

Az egyik legérdekesebb filmes szakma a kaszkadőröké. Rengeteg munka, nagyon kevés elismerés. Ők kockáztatják a testi épségüket, miközben a színész ázsiója nő. Nem úgy Keanu. A Mátrix-trilógia befejezése után vásárolt egy Harley Davidson motort az egyik kaszkadőrének, mert annyira lenyűgözte az illető hozzáállása a munkához. Ő így fogalmazta meg:

“Mindannyian benne voltunk ebben az egészben…csak szerettem volna nagyobb köszönetet mondani azoknak, akik segítettek nekem véghez vinni a filmtörténelem egyik legmonumentálisabb harci jelenetét”